Maak een insectenhotel

Insectenhotel maken

Insecten zijn lang niet zo vervelend als ze soms lijken, lieveheersbeestjes bijvoorbeeld zijn dol op bladluizen. Om het de lieveheersbeestjes, en andere insecten, gemakkelijker te maken kun je een insectenhotel maken.

Nodig

Een insectenhotel maken is niet moeilijk. Wat je nodig hebt zijn een paar oude planken die samen een soort kistje vormen. Boor vervolgens gaten van verschillende grootte in de zijkanten van de kastjes en vul het kastje met afgezaagde bamboestokjes, bramentakken of rietstengels.

Insectenhotel maken

Je kunt een insectenhotel maken, maar je moet hem ook juist plaatsen. Kies een zonnige en warme plek en bevestig het hotel op een grote, stevige paal of schutting. Let er op dat het niet kan inregenen. Eventueel kan je nog ‘hotelkamers’ maken door met dakpannen of snoeiafval afscheidingen te maken.

Gebruik bij het maken van een insectenhotel liever geen geïmpregneerd hout, omdat insecten aan het hout kunnen gaan knagen.

Zelf maken te veel werk? Bestel dan nu een insectenhotel in onze webshop!

Dit artikel heeft de tags:

8 Responses to Maak een insectenhotel

    • Hoi Annie. Waarschijnlijk hangt je insectenhotel niet op de goede plek. Hang hem op een zonnige plek gericht op het zuiden. Voorkom verder dat het niet kan inregenen en hang hem het liefst een beetje beschut tegen de wind; onder een dakgoot is ideaal.

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid