Glazen potten aan de muur

Glazen potten aan de muur

Met lege glazen potten kun je veel meer dan alleen in de glasbak gooien. Stacy van Not Just A Housewife gebruikte ze om er potten van te maken voor aan de muur. Leuk voor in huis of op het balkon.

Zelf maken

Om deze potten aan de muur te hangen heb je het volgende nodig: glazen potten, potgrond, makkelijke planten, stenen voor drainage, pijpbeugels (ook wel buiszadel of buisklem, te koop bij tuincentrum of bouwmarkt), (oude) houten planken, schroeven.

  1. Schroef de potten met de klemringen stevig vast aan de houten planken. Zorg dat de klemmen goed om de potten passen, zodat ze er niet af kunnen vallen. Als je verstelbare klemringen kunt vinden, gebruik die dan.
  2. Schroef de planken aan de muur.
  3. Leg de stenen op de bodem van de potten voor drainage.
  4. Vul de potten met potgrond.
  5. Zet de planten erin.

Weinig water

Omdat de potten geen drainagegat hebben moet je heel voorzichtig zijn met water geven. Je kunt ze op je balkon hangen, maar dan wel op een plek waar er geen regen in kan komen. Hang ze daarnaast niet in de felle zon, want dan zullen de wortels verbranden. Deze potten zijn ook leuk om te gebruiken als keuken kruidentuin.

Fotografie: Not Just A Housewife

Dit artikel heeft de tags: /

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid