Tuintrends 2013

Tuintrends 2013

De tuintrends van 2013 volgens de Stichting Tuinpromotie Nederland zijn bekend gemaakt op de Floriade.

De tijdgeest bepaalt welke waarden wij belangrijk vinden in het komende jaar. Deze tuintrends zijn voor 2013 ‘Let me be’, ‘Guide me’, ‘Hold me’ en ‘Let me fly’. Om ons nog meer in het Engels onder te dompelen, heten de twee aangelegde tuinen waar deze waarden in terugkomen de ‘Be happy garden’ en ‘Let me glow garden’. Blijkbaar zijn er geen passende Nederlandse termen te vinden.

Ambacht en natuur

Maar hoe ziet zo’n tuintrend er dan uit? Natuurlijke en grillige vormen, zoals in de ‘Be happy garden’: een ‘boomstamtafel’, een speelhut bekleed met mos, houtsnippers en halfverharding op de paden, een waterbak en veel vogelhuisjes. Een tuin waar je je geborgen in kunt voelen en je even kunt wanen in een fantasiewereld. Jong en oud voelen zich thuis in deze gezellige tuin en komen in aanraking met de natuur.

Tuintrend 2013: Ambacht en Natuur

Rust en harmonie

Voor de designliefhebber is er de ‘Let me glow garden’ met felle kleuraccenten en strakke lijnen. Het is een energieke tuin die net even anders dan anders is. Rustige achtergrondkleuren zoals wit, grijs en groen worden afgewisseld met fluoriscerende accessoires en felle bloeiers in paars.

Tuintrend 2013: Rust en harmonie

In elk geval genoeg inspiratie voor als je een nieuwe tuin gaat aanleggen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste tuintrends, houd dan ons blog in de gaten.

Fotografie: Stichting Tuinpromotie Nederland (STN)

Dit artikel heeft de tags:

3 Responses to Tuintrends 2013

  1. Ik heb mijn tuin helemaal leeg gehaald vorig jaar om n hand vriendelijke tuin voor me zelf te maken aangezien dat ik reuma heb.Maar ik mis wel n beetje de romantiek in mijn tuin
    Heeft iemand nog n leuk ideetje voor me
    gr jolandavarinsp

    • Hoi Jolanda, wat dacht je van een slingerpaadje van kiezels of schelpen? Uiteraard met anti-worteldoek eronder, want dit voorkomt opkomend onkruid. Verder hoeven botanische rozen en heesterrozen niet perse gesnoeid te worden en zijn ze toch echt het toppunt van romantiek! Met vriendelijke groet, Kristel (tuinieren.nl)

  2. irene van den bos zegt:

    probeer verschillende hoogten, is voor een vogelvriendelijke tuin fijn, maar ook in onderhoud, niet steeds bukken etc. met kleine grasveldjes, creeer je ruimte, en afwisseling, een meidoorn ideaal voor vogels, en een groene heg, taxus baccata, is altijd mooier dan een schutting, en minder inderhoud, en goede windvanger, of schaduwmaker. IvdB

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid