Spierstruik

Spiraea vanhouttei

< terug
Plant bestellen

De spierstruik Spiraea vanhouttei is een heel sierlijke struik met overhangende twijgen waaraan grote witte bloemschermen hangen.

Wat zijn eigenschappen van de Spiraea?

Spiraea is genoemd naar het Griekse woord speiraira. Dit werd gebruikt voor planten waarmee, net als met de laurier, kransen werden gemaakt. Het zijn bladverliezende struiken die zijn onder te verdelen in voorjaarsbloeiers, die meestal witte bloemen hebben en zomerbloeiers die roze of rood bloeien. Sommige struiken worden tot zes meter hoog, andere halen de 50 centimeter niet eens. Zeer gevarieerd dus.

Spiraea vanhouttei onderhouden

De Spiraea vanhouttei houdt van vruchtbare, matig vochtige grond en staan het liefst in de volle zon. Dan bloeien ze het beste. Geef in het voorjaar een basisbemesting en breng mulch aan. In het artikel mulchen is een handige video te vinden over het aanbrengen mulch. Het blad moet niet te lang vochtig blijven om meeldauw te voorkomen.

Spiraea vanhouttei snoeien

Als het nodig is de vorm te behouden, snoei je voorjaarsbloeiers na de bloei. Zomerbloeiers kun je in de lente ver (circa een kwart) terugknippen, ze komen hetzelfde jaar nog in bloei.

Cultivars

Soort:
vanhouttei, spierstruik

Dit artikel heeft de tags: / /

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid