Japanse holpijp

Equisetum japonicum

< terug

De Japanse holpijp, Equisetum japonicum,  is een bladplant. De stengels zijn zeer smal, rond, lang en hebben zwarte ringen. De plant wordt ongeveer 80 centimeter hoog en staat graag in de zon of halfschaduw. Zet deze plant 0/-40 cm diepEquisetum is een geslacht van droge grond, natte-oever- of moerasplanten waarvan diverse soorten ook in ons deel van Europa inheems zijn. Ze zien er heel merkwaardig, bijna voorhistorisch uit met hun ronde, holle groene stengels met vaak bruine ‘knopen’ (de verdikkingen tussen de ‘leden’ van de stengel. Die stengels zijn verder bladerloos. In feite nemen ze de functie van blad over en staan in hele bossen naast elkaar in het water. Zet er varens bij en je hebt een plaatje dat miljoenen jaren geleden gemaakt zou kunnen zijn.

Japanse holpijp onderhoud

Alle soorten Equisetum zijn behoorlijke woekeraars. Daarom worden ze liefst in een aan alle zijden gesloten bak in het water gezet. Dan kost het de zoekende wortelstok waar de stengels uit opschieten tenminste nog enige moeite om verder in de vijver door te dringen. Maar als je hem niet tijdig kortwiekt, zal hij dat na enige tijd toch gaan doen. Zet deze plant in een mand met vijveraarde en een laag kiezel.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws? Dat kan! Hou hiervoor onze tuinblog in de gaten. Daarnaast vind je hier meer informatie over evenementen en ideeën voor de tuin.

Cultivars

Soort:
japonicum, japanse holpijp

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid