Blauwkussen

Aubrieta 'Cascade Purple'

< terug
Plant bestellen

Het blauwkussen Aubrieta ‘Cascade Purple’ heeft purperkleurige bloemen.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Cascade Purple’?

Blauwkussen is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit. De bloei start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. De bloei van de Aubrieta ‘Cascade Purple’ kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Aubrieta ‘Cascade Purple’ zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten. Een leuk artikel over het maken van je eigen plantenbakken lees je op onze inspiratie blog.

Waar kan ik Aubrieta ‘Cascade Purple’  planten?

Aubrieta ‘Cascade Purple’ heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde.

Hoe kan ik Aubrieta ‘Cascade Purple’ verzorgen?

Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je de Aubrieta ‘Cascade Purple’ om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. Je mag ze niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

Algemeen onderhoud

Aubrieta heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant t.o.v. andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is een absolute voorwaarde.

Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als u ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kunt u ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee.

U dient ze vooral niet te bemesten. Van te veel mest gaan ze dood.

Dit artikel heeft de tags: / /

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid