Online tuin ontwerpen

Online tuin ontwerpen

Je kunt je balkon, terras of je hele tuin zelf ontwerpen met gratis online programma’s. Lees ook het artikel tuin ontwerpen voor tips om zelf aan de slag te gaan met je tuinontwerp.

Bedenk voor je aan de slag gaat met een ontwerpprogamma eerst goed wat je precies belangrijk vindt in de tuin. Op onze website vind je veel tips en inspiratie die kunnen helpen om zelf de perfecte tuin te ontwerpen.

Op zoek naar producten voor in je nieuwe tuin? Bestel ze in de Tuinieren webshop!

Online tuin ontwerpen

Van alle (gratis) programma’s voor online tuin ontwerpen is SketchUp het meest uitgebreid. Het programma is niet heel eenvoudig, maar je kunt hier wel het meest betrouwbare tuinontwerp mee maken. Daarnaast kun je met SketchUp je ontwerp direct met iedereen delen en om commentaar vragen. Je ontwerp is ook in 3D te bekijken, waardoor je virtueel door je ontworpen tuin kunt lopen. Op de website Tuin en Balkon vind je een uitgebreide SketchUp cursus voor het maken van een tuinontwerp.

Garden planner

Met Garden Planner kun je een mooi duidelijk tuinontwerp maken. In het programma zit bijna alles wat je in een tuin zou kunnen plaatsen, van meubels tot allerlei soorten planten en bomen. Het ontwerp is echter alleen in 2D te bekijken en je kunt het niet opslaan, wel kun je het direct printen. Je kunt de online versie direct gebruiken zonder je aan te melden.

Marlux tuincreator

De tuincreator van het sierbestratingsmerk Marlux is veel makkelijker in gebruik, maar ook een stuk minder uitgebreid. Je kunt kiezen uit een kleine selectie aan planten en tuinaccessoires en de afmetingen zijn niet duidelijk. Wel kun je het ontwerp in 3D bekijken. Om het ontwerp te kunnen downloaden moet je je gegevens achterlaten.

Intratuin tuinontwerp tool

Tuincentrum Intratuin heeft een eigen online tuin ontwerpen tool. Deze tool is vrij simpel en je kunt er dus niet een heel specifiek ontwerp mee maken. Wel is het handig om je ideeën te visualiseren.

Lees ook ons artikel over een tuin ontwerpen mét een handig stappenplan.

Fotografie: Tim Austen Gardendesigns

Dit artikel heeft de tags:

9 Responses to Online tuin ontwerpen

reageer

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hierboven in te vullen. Let op: de code is hoofdletter gevoelig.

Kunt u de code niet lezen?
Probeer dan een nieuwe afbeelding.

De redactie van tuinieren.nl zal binnen een week (meestal op dinsdag of woensdag) een antwoord geven op gestelde vragen.

Privacy- en Cookiebeleid